Skip to main content

Climate Street Painting festival betrekt Zwollenaren bij klimaatverandering

Zwolle is vanaf 30 mei 2018 een openluchtmuseum voor 3D Street Paintings. In 3 dagen verrijken internationale Street Painters de stad met 3D kunstwerken onder de naam Climate Street Painting met als overkoepelend thema de klimaatverandering.

De 3D kunstwerken, op de straat aangebracht, verbinden de locaties van de programmaonderdelen van het tegelijk zijnde festival Woest en Zwolle Unlimited. Van 30 mei tot en met 1 juni zijn de kunstenaars live aan het werk en kun je als toeschouwer de kunstwerken tot leven zien komen. Daarna kan iedereen in de Street Paintings gaan staan en het moment vastleggen; een bijzondere beleving!

Think global, act local!

Think global, act local!
Alle kunstwerken gaan over het klimaat, met als insteek hoe je zelf het verschil kunt maken voor de wereld van morgen. Het motto daarbij is “Think global, act local!” De kunstwerken zijn klaar op 1 juni. In de periode van 2 juni tot en met 2 september kun je als bezoeker jezelf fotograferen “in” het kunstwerk. Een aanrader door het speciale 3D effect.

Samenwerking
Voor Climate Street Painting kiest World Street Painting voor een samenwerking met Zwolle Unlimited en WOEST. Climate Street Painting sluit aan op de gedachte van waardebepaling van Zwolle Unlimited, 1 t/m 3 juni 2018. Tijdens WOEST, van 28 mei t/m 1 juni 2018 in de Zwolse binnenstad, vinden er dagelijks workshops plaats om ook een verbinding te maken met de jeugd van Zwolle en omgeving.

World Street Painting
Climate Street Painting is een initiatief van Ryan Hoekman, Ivo Boerdam en Ruud Elshof. Met steun en denkkracht van het Zwolle Fonds, de Climate Campus, de Gemeente Zwolle, de Provincie Overijssel, de IJssel-Vechtdelta en het Waterschap Drents Overijsselse Delta. Climate Street Painting is een evenement van Stichting World Street Painting met als doel de openbare ruimte mooier te maken en kunst dicht bij de mensen te brengen.

Close Menu

Creative Ideas

Oude Deventerstraatweg 64
8017BD Zwolle
The Netherlands

T: +31 (0)6 55 39 53 37
E: info@creativeideas.nl